Secretele cosmetice ale mirodeniilor

Mirodeniile nu mai sunt percepute doar ca nişte adaosuri cu rol de aromatizare şi condimentare a preparatelor culinare. Pe langa efectele terapeutice pe care le au, acestea pot fi folosite cu încredere în timpul tău dedicat frumuseţii.

Ghimbirul ne tonifică

Se ştie despre ghimbir că are proprietăţi afrodisiace,ceea ce îl face apetisant, misterios şi senzual. Specialiştii în cosmetică spun că această mirodenie este mai întâi de toate un tonic foarte puternic. Originar din India şi China, ghimbirul a fost adus în Europa de cruciaţi şi folosit de medici în prepararea mai multor medicamente antiinfecţioase. Folosit astăzi foarte mult în industria cosmetică, ghimbirul tonifică epiderma iar parfumul său specific îmbie la relaxare. Se foloseşte în cremele tonice se zi, înlesnind interacţiunea între celule şi refăcând rezervele de energie ale pielii. Sursă de vitalitate, parfumul înţepător şi dulceag al ghimbirului trezeşte atât corpul cât şi spiritul.

Scorţişoara ne revitalizează

Originară din India, această mirodenie este plăcută datorită mirosului ei dulceag, care aminteşte de parfumurile plăcute şi îmbietoare ale copilăriei. Suavitatea aparentă a scorţişoarei ascunde o esenţă stimulatoare şi hidratantă, ideală pentru a revigora o epidermă obosită. Astfel, uleiul esenţial de scorţişoară ameliorează circulaţia sanguină şi conferă liminozitate şi vitalitate tenurilor terne şi îmbătrânite. În ceea ce priveşte gomajul, acesta multiplică acţiunea dinamizantă şi hidratantă a scorţişoarei dacă este însoţit şi de un masaj circular energic.

Piperul ne subţiază

În Evul Mediu, piperul era folosit drept monedă de schimb, fiind la mare căutare pentru virtuţile sale tonice, diuretice şi afrodisiace. Se recurgea la el chiar şi împotriva crizelor de epilepsie, a febrei, a migrenelor, a durerilor sciatice, a anevrismelor sau a turbării. Inductria cosmetică îl foloseşte astăzi pentru propietăţile sale de slăbire. În asociere cu cofeina, se pare că piperul favorizează arderea grăsimilor. Uleiul esenţial de piper, împreună cu uleiul de ardei iute, facilitează în timpul masajului asimilarea cofeinei, permitând degradarea celulelor grase.

Coriandrul hidratează

Originar din Africa de Nord, coriandrul este încă foarte des folosit în infuzii pentru facilitarea digestiei. Este bogat în acid petroselenic, unul dintre constituenţii sebumului şi redă tenurilor uscate supleţe şi tonus. Uleiul esenţial de coriandru revigorează pielea şi redă energie orgnismului, aplicându-se câteva picături pe încheietur mâinii, în interior, pe ceafă şi gât.

Nucşoara e stimulatoare

În sec XVI aceasă mirodenie originară din Indonezia era considerată drept un incitant periculos. De atunci, nucşoara şi-a căpătat un loc de cinste în inductria cosmetică. Uleiul esenţial de nucşoară e folosit pentru a tonifica epiderma şi a stimula microcirculaţia. El se foloseşte în special în sprz-urile destinte hidratării şi tonifierii epidermei. În doze mai mari, cosmetologii îl folosesc în produsele de slăbit, această mirodenie având rolul de a elibera grăsimile stocate, prin activarea schimburilor intercelulare.

Cardamomul ne linişteşte

La plafar, uleiul esenţial de cardamom este recomandat insomnaticilor. Cultivat în Asia, Afric şi Guatemala, cardamomul are o aromă de lămâie iar boabele sale cu gust de piper au proprietăţi calmante şi tonice. Se foloseşte în produsele pentru relaxare, mirosul său îmbiind la somn iar efectul relaxant al uleiului esenţial îl include în trusa masajelor antioboseală.

Foto: http://www.flickr.com/photos/heydrienne/22078028

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Pentru a inmuia pielea si a o ajuta sa lupte impotriva ridurilor, prepara o infuzie din patrunjel sau hasmatuchi (patrunjel cret) pe care o vei folosi ca o lotiune de fata.

citeste continuarea ...