Ceai de urzica – proprietati
Ceaiul de urzica si beneficiile sale asupra sanatatii
Se poate spune despre urzica ca este una din plantele minune pe care natura ni le-a oferit. Este renumita datorita proprietatilor sale astringente, expectorante, tonice, anti-inflamatorii, diuretice si ca o sursa importanta de beta-caroten, vitamina A, C si E, fier, calciu, fosfati si minerale. Toate aceste calitati recomanda ceaiul de urzica ca un remediu puternic impotriva hepatitei, bolilor reumatice si ca adjuvant in tratarea alergiilor, a anemiei si a bolilor de rinichi.
De-asemenea, urzica are si intrebuintari cosmetice: este folosit mai ales in tratarea caderii parului, a acneei si a unghiilor casante.
Proprietatile ceaiului de urzica
– opreste hemoragiile, datorita vitaminei K,
– se recomanda in tratarea hemoroizilor
– in menstruatii abundente si neregulate
– in hemoragii uterine, dupa nastere
– in diaree are rolul de a diminua flora microbiana care a provocat afectiunea, ducand la vindecare.
– in diabetul zaharat, ceaiul de urzica in amestec cu frunze de dud, nuc si cu teci de fasole face sa scada zaharul din sange.
– stopeaza caderea parului si ajuta la regenerarea acestuia
– urzica este un remediu impotriva acneei si a unghiilor casante
– te ajuta sa scapi de celulita
Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.
Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…
Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.
Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?