Bananele si proprietatile ei terapeutice

banane proprietati

Banana, o mină de potasiu si proprietati curative putin cunoscute!

Le gasim tot anul,  au un pret accesibil, un gust pe care noi toti il adoram (este, practic, fructul preferat al copiilor) dar stiai care sunt proprietatile ei curative? Iti vom prezenta in randurile de mai jos motivele pentru care trebuie sa consumi acest fruct „fara moderatie”.

Proprietatile bananelor

Banana este un fruct foarte nutritiv. Este chiar mai hranitor decat cartoful si tot atat de hranitor ca si carnea. Este usor digerabila, cu conditia sa fie consumata foarte coapta.

Banane pentru un plus de energie
Bogata in glucide, banana este ideala pentru persoanele energice, sportive. Zaharurile pe care le contine sunt asimilate rapid, accelerand astfel recuperarea organismului in urma efortului fizic. De retinut este faptul ca bananele uscate furnizeaza chiar mai multa energie decat cele in stare proaspata. Practic, o banana uscata isi tripleaza proprietatile sale energetice (285 kcal la 100 g sau 1141 calorii).  O banana medie, in stare proaspata, contine aproximativ 100 calorii, deci nu este asa calorica pe cat am crede.

Bananele ajuta sistemul cardiovascular
Fiind bogata in potasiu, banana este un aliat in lupta impotriva hipertensiunii arteriale. O banana poate oferi pana la 360 de miligrame de potasiu. Studiile au aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in potasiu prezinta un risc mai mic de hipertensiune arteriala.

Chiar si persoanele care sufera deja de hipertensiune arteriala, isi pot imbunatati starea de sanatate consumand multe banane care previn formarea de placi aterosclerotice pe peretii arterelor.

In urma cercetarilor facute, s-a dovedit ca o persoana care mananca in mod regulat banane, reduce riscul de a face infart cu pana la 40%!

Bananele protejeaza sistemul digestiv
Banana are si proprietati antiacide, proprietati favorabile tratamentul ulcerului gastric. Printr-o actiune antibacteriana, aceasta ar avea capacitatea de a impiedica formarea bacteriilor care pot cauza aparitia ulcerului. In plus, banana stimuleaza producerea de mucus care impiedica acizii grasi sa intre in contact cu mucoasa stomacului.

Bananele sunt, de asemenea, foarte utile in cazul diareei severe sau al constipatiei.

Bananele ajuta sistemul nervos
Fiind bogate in vitamina B, bananele ajuta la calmarea sistemului nervos.

Simptomul premenstrual
Ai stari de indispozitie in timpul mentruatiei? Mananca o banana si vei observa o ameliorare a starii tale.

Bananele sunt un aliat impotriva anemiei
Bogata in fier, banana stimuleaza productia de hemoglobine in sange, ajutand astfel persoanele care sufera de anemie.

Bananele ajuta creierul sa fie mai activ
Daca ai un examen de dat, iti recomandam sa mananci multe banane – la micul dejun, la pranz si in pauzele de studiu.

Asadar, ti-am oferit suficiente motive sa privesti bananele nu doar ca un fruct delicios, dar si un aliat al sanatatii si al starii tale de bine prin numeroasele proprietati terapeutice pe care aceasta le are.

Contraindicatiile consumului de banane

Bananele nu sunt recomandate diabeticilor datorita continutului ridicat in hidrati de carbon.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...