Ceai de rozmarin – beneficii terapeutice
Ceaiul de rozmarin:
– este o bautura care „incalzeste instant corpul”, are proprietati de atenuare a durerii, a fost folosit de secole pentru a usura simptomele de dureri de cap și de reumatism si imbunatateste circulatia.
– ajuta la o mai buna concentrare
– stimuleaza sistemul digestiv
– ceaiul de rozmarin poate fi folosit ca o apa de gura care a combate bacteriile orale
– pus in apa cu care ne clatim parul, ne poate scapa de matreata
Pentru a prepara ceaiul de rozmarin, se pun 2 lingurite de planta la o cana de apa si se lasa la infuzat timp de 20 de minute.
Beneficiile rozmarinului
– este bogat in fier, calciu si vitamina B6
– contine doua ingrediente importante – acid cafeic si acidul rozmarinic – cu proprietati antioxidante si anti-inflamatorii , care protejeaza creierul de radicalii liberi, reduc riscului de accidente vascular cerebrale si previn boli cum ar fi Alzheimer-ul.
– este o sursa bogata de vitamina E ( alfa tocoferol), un antioxidant puternic
– ajuta la prevenirea cancerului de san prin blocarea estrogenului
– previne problemele pielii aparute odata cu varsta
– stimuleaza functionarea ficatului si actioneaza ca un diuretic
– ajuta la reglarea ciclului menstrual si usureaza crampele aparute in aceasta perioada
– ajută la scaderea zaharului din sange si creste tensiunea arteriala
– tratează migrenele
– stimuleaza organele sexuale
– stimuleaza pofta de mancare
– calmeaza durerile musculare si articulare si usurează durerea artrita (adaugat in apa de baie)
Din rozmarin se prepara si un fel de vin, care se foloseste tot ca medicament, in doze mici, pentru combaterea durerilor de inima. Vinul mareste diureza si elimina toxinele din corp. Se recomanda zilnic, dimineata si seara, cate trei-patru linguri sau un paharel de vin.
Vinul de rozmarin se prepara astfel: un manunchi de rozmarin se taie marunt si se pune la dospit intr-o sticla cu vin ales. Dupa o zi de dospire, preparatul este gata. Se strecoara vinul acesta si peste frunzelz si planta tocata din sticla se pune alt vin, repetand asa de doua-trei ori.
Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.
Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…
Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.
Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?