Fructele si bolile de stomac
Cele mai des intalnite boli ale stomacului sunt gastritele, ulcerul si complicatiile lui. Multe dintre acestea se datoresc unei alimentatii irationale.
Gastritele
Gastritele sunt inflamatii ale mucoasei stomacului si pot fi acute sau cornice. In gastrita acuta sau hipoacida, sunt total contraindicate fructele, datorita continutului in celuloza, constituient iritant, mai greu digerabil. In gastritele cronice, fructele au indicatii precise, in functie de natura acestora. Astfel, in gastrita cronica hipoacida sau anacida, fructele si preparatele din fructe (ca sucurile, compoturile, siropurile, jeleurile) sunt indicate, deoarece stimuleaza secretia gastrica. O indicatie majora o au fructele coapte la cuptor, fara zahar, sucurile in forma proaspata si nu prea concentrate, precum si deserturile preparate cu mere. De asemenea, caisele si piersicile pot fi consumate fara coaja.
In gastritele cronice hiperacide si boala ulceroasa, in perioadele de disparitie a fenomenelor clinice, sunt admise, cu prudenta, compoturile bine fierte, nu prea dulci, date prin sita, fructele coapte la cuptor (gutui, mere, pere), fara samburi si coaja. Sunt contraindicate fructele proaspete cu coaja, fructele tari, bogate in lipide, cum sunt alunele, nucile etc.
Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.
Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…
Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.
Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?