Lucrurile care te vor face fericită

Lucruri care te fac fericita

Vrei să fii fericită? Desigur că da, cine nu şi-ar dori asta?! Iată câteva lucruri uşor de realizat şi care te vor face mult mai fericită şi împlinită!

Călătorii

1) Călătoreşte ori de câte ori au ocazia. Călătoritul îţi va deschide ochii şi sufletul şi-ţi va oferi o nouă perspectivă asupra vieţii.

2) Oferă-ţi o excursie de weekend. Dacă nu-ţi permiţi o excursie la Paris, ce contează? Chiar şi o zi sau un weekend relaxant departe de casă te poate face mai fericită.

3) O plimbare pe malul apei este uneori, tot ce ţi-ai putea dori. Nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai atunci când calci nisipul fin şi când respiri aerul proaspăt de mare.

4) Du-te la un camping cu prietenii tăi. O masă în aer liber alături de ei va fi mai gustoasă şi, mai mult de atât, vei dormi şi mai bine noaptea.

5) Ţi-e frică de altitudine şi nu ai te-ai gândir niciodată la paraşutism? Este timpul să-ţi confrunţi temerile şi să profiţi de avantajele acestui sport – vei fi de-a dreptul euforică săptămâni întregi după.

6) Uitaţi-vă la stele. Găsiţi un loc liniştit şi minunaţi-vă de frumuseţea cerului noptea.

7) Stai confortabil şi relaxează-te în faţa unei privelişti minunate.

Muncă

8 ) Asigură-ţi un venit care să-ţi satisfacă toate nevoile de bază. Studiile au arătat că mai mult decât suficienţi bani nu te va face neapărat mai fericită.

9) Evită ierarhiile financiare. Alege un loc de muncă unde toată lumea câştigă o sumă similară. Oamenii se simt mai bine atunci când se simt egali cu colegii lor de muncă.

10) Găseşte satisfacţie în jobul pe care îl ai. Nu te aştepta să găseşti un loc de muncă care te va face fericită, dar merită să te concentrezi pe aspectele pozitive ale muncii în loc să dai vina pe job pentru nefericirea ta.

11) Ia iniţiativă la locul de muncă. Vei câştiga respect profesional, un sentiment de auto-împlinire şi un control mai mare la locul de muncă.

12) Decorează-ţi spaţiul tău de muncă. LA Times a constatat că angajaţii care-şi decorează spaţiul lor din birou sunt mai mulţumiţi de jobul pe care-l au.

13) De câte ori faci nişte fursecuri acasă, încântă-ţi şi colegii de muncă cu ele. Pe lângă plăcerea coacerii lor, îţi vei face şi colegii fericiţi.

Sănătate

14) Somn suficient. 8 ore de somn în fiecare noapte îţi vor ridica starea de spirit şi vei fi mai pregătită pentru ziua care va începe.

15) Ia vitamina C. Păstrază-ţi sistemul imunitar “fericit” şi vei fi şi tu fericită.

16) Râzi cu voce tare. Atunci când râdem, endorfinele se eliberează şi astfel hormonii stresului vor scade.

17) Găteşte cu mai mult usturoi. Usturoiul nu numai că adaugă mai multă savoare mâncării, dar îţi şi reglează tensiunea arterială pentru a te simţi relaxată şi sănătoasă.

18) Ieşi la aer curat. Aerul proaspăt este revigorant şi ridică nivelul de serotonina din creier – iar acest lucru te va face fericită!

19) Mănâncă mai multe alimente Mancati mai multe alimente care conţin triptofan. Acesta are un aminoacid necesar care produce serotonina, substanţă chimică care te face fericit. Alimentele care conţin triptofan: banane, curmale, alune, produsele lactate, carnea de pasăre, de peşte etc.

20) Fă exerciţii fizice. Mişcarea nu numai că te face să te simţi mai bine în pielea ta, dar ea eliberează endorfinele responsabile de starea ta de bine.

21) Mănâncă ciocolată. Pe lângâ eliberarea de endorfine şi stimularea producţiei de serotonina din creier, ciocolata elibereazâ feniletilamina, substanţa chimica care provoacţ sentimentul de dragoste.

22) Meditează. Scopul meditaţiei este de a cultiva acele stări mentale care conduc la pace şi relaxare şi de a le elimina pe cele care ne împiedică să atingem această stare de bine.

23) Yoga. Învaţă să-ţi controlezi respiraţia prin această tehnică şi-ţi vei controla mai bine stresul şi sentimentul de frică.

24) Masajul. Pe lângă proprietăţile sale relaxante, masajul îţi încălzeşte corpul şi se eliberează astefel hormonii din corpul tău.

25) Manâncă năut (sau alte tipuri de fasole). Năutul conţine un aminoacid care te face fericită, iar fasolea îţi păstrează un nivel constant al zahărului în sânge pe tot parcursul zilei.

26) Fă sex. O viaţă sexuală sănătoasă poate avea beneficii enorme fizice şi emotionale.

27). Nu acoperi ferestrele. O mai mare expunere la soare şi la lumină este crucială pentru a atinge o stare de fericire şi bunăstare.

28) Mai multă lumină în casă şi la locul de muncă. Dacă nu ai posibilitatea să te bucuri de prea multă lumină naturală, aprinde mai multe becuri şi te vei simţi mai bine.

29)  Bea cafea. Studiile arată că oamenii care consumă în fiecare zi cafea sunt mai puţin predispuşi la depresii (dar nu uita să o bei cu moderaţie).

30) Mănâncă spanac. Alimentul preferat de Popeye este bogat în acid folic, o vitamină importantă, care stimulează producţia de serotonină.

31) Mănâncă alimente bogate în Omega-3. Anumite tipuri de peşte cum ar fi somonul sau sardinele conţin Omega-3, cunoscut pentru rolul de a ridica starea de spirit şi de a înlătura depresia.

32) Mănâncă mai multe fructe şi legume colorate. Ele conţin antioxidanţi care ajută la eliminarea toxinelor din corpul (care cauzează stres şi îmbatrânire).

33) Căpşuni la micul dejun. Mirosul de căpşuni are un efect revigorant şi energizant.

34) Bea ceai de mentă fierbinte. Mirosul de mentă proaspată este energizant.

Atitudine

35) Zâmbeşte. Este nevoie de mai puţini muşchi să zâmbeşti decât să te încrunţi.

36) Fă o listă cu ceea ce te face recunoscătoare. Vei spori sentimentul de bucurie şi vei atrage multe lucruri bune în viaţa ta.

37) Încearcă să ieşi din când în când din monotonia confortului. Ştiind mereu ce va urma în viaţa ta nu te va face mai fericită. Fă-ţi viaţa mai aventuroasă.

38) Urmează-ţi instinctul. De cele mai multe ori, primul instinct pe care-l avem este cea mai bună alegere.

39) Nu regreta deciziile pe care le-ai luat. Dacă se dovedeşte că nu au fost cele mai bune, nu-ţi pierde timpul făcându-ţi griji. Învaţă din ele şi vezi-ţi de viaţa ta.

40) Acceptă că nu poţi fi mereu fericită. Încearcă să fii mereu mulţumită de viaţa ta.

41) Încearcă să vezi lucrurile şi din perspectiva celorlalţi. O mare parte a nefericirii noastre vine din frustrarea că oamenii din jurul nostru nu ne înteleg. Încearcă să-ţi imaginezi cum văd ei lumea şi lucrurile şi frustrarea ta va mai scădea.

42) Îndepărtează-te de toate mărunţişurile vieţii. Nu-ţi irosi energia şi nu-ţi inhiba fericirea din cauza unor lucruri pe care nu le mai poţi schimba.

43) Impune-ţi să fii fericită. Fericirea este o atitudine, nu o stare de spirit.

44) Nu lua toate lucrurile în serios. Dacă cineva îşi varsă nervii şi frustrările asupra ta, poate fi doar rezultatul unui stress de moment.

45) Savurează micile plăceri ale vieţii.

46) Evită să te compare cu alţii. Este dăunător pentru stima ta de sine – mai bine te-ai concentra asupra realizărilor tale.

47) Impune-ţi ţeluri de atins. Oamenii de ştiinţă de la Harvard spun că oamenii au nevoie de un scop de atins şi că persoanele cu vise şi aspiraţiile sunt mai fericite decât cei fără.

48) Nu uita de credinţă. Cercetările sugerează că persoanele religioase sunt mai fericite şi mai bine adaptate în viaţă.

49) Plângi dacă simţi nevoia. Te vei simţi mai bine după ce te vei descărca.

50) Invaţă să te ierţi. Concentrându-te pe greşelile din trecut nu face altceva decât să te împiedice să evoluezi şi să mergi mai departe.

51) Nu lăsa ca lucrurile să-ţi scape de sub control. Atunci când simţi că viaţa începe să iasă de sub control, aminteşte-ţi de lucrurile pozitive care ţi s-au întâmplat şi de cât de norocoasă eşti.

52) Defineşte ce înseamnă fericirea pentru tine. Ce contează ce-i face pe alţii fericiţi? Dacă tu ştii ce te face pe tine fericită, go for it!

Relaţiile

53) Stai aproape de prieteni şi de familie. Mutarea departe de oamenii apropiaţi ţie te poate face mai puţin fericită, chiar dacă te muţi pentru a câştiga mai mulţi bani.

54) Ia-ţi un căţeluş. Studiile arată că cel mai bun prieten al omului are numeroase efecte pozitive aupra psihicului: o mai buna sănătate fizică şi emoţională şi o codiţă-n în vânt J

55) Îmbraţişează mai mult! Îmbraţişatul are acelaşi efect ca un masaj şi, în plus, e şi gratis.

56) Găseşte-ţi timp pentru prietenii tăi. Prietenii adevăraţi îţi vor aduce mereu zâmbetul pe buze.

57) Fă-ţi noi prieteni.

58) Trimite scrisori sau mailuri de mulţumire. Vei fi şi tu şi destinatarul fericit.

59) Sună-ţi mama…sau tata, sau bunicii sau oricare altă persoană dragă ţie şi cu care nu ai mai vorbit de ceva timp.

60) Ia-ţi o pisică – te va linişti şi binedispune ori de câte ori o vei vedea.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...