Usturoiul, un aliment cu adevarat „minune”
Usturoiul nu este bun doar pentru a da gust mancarurilor noastre. Beneficiile “cateilor de usturoi” sunt atat de numeroase incat nu degeaba este considerat un “aliment minune”.
Usturoiul: descoperiti proprietatile sale medicinale
Bogat in vitamina C, magneziu, calciu, potasiu, fosfor si oligoelemente, usturoiul este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sanatatii.
Proprietatile usturoiului
– Antiseptic, usturoiul lupta impotriva infectiilor; poate servi ca antibiotic sau ca dezinfectant intestinal.
– Previne raceala si gripa.
– Previne formarea cancerului gastric, intestinal sau de prostata.
– Reduce riscul reaparitiei tulburarilor cardiace.
– Ajuta la mentinerea nivelului de glucoza din sange la diabetici.
– Ajuta la reducerea lipidelor din sange (triglicerinele si colesterolul).
– Usturoiul este diuretic.
Usturoiul: o sursa de vitamina C
Usturoiul contine vitamina C in proportie de 30 mg la 100 de grame. Vitamina C ajuta sistemul imunitar, protejeaza celulele, mentine in buna sanatate parul, unghiile, gingiile.
Asadar, nu ezitati sa adaugati usturoi in mancarurile voastre.
Usturoiul: o sursa de calciu, potasiu si fosfor
Calciul este esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor.
Potasiul previne problemele de inima si accidentele vasculare cerebrale; de asemenea, permite buna functionare a sistemului renal.
Fosforul este foarte eficient impotriva oboselii si permite conversia grasimilor in energie.
Deci, iata si mai multe motive pentru care trebuie sa consumati usturoi.
Usturoiul: o sursa de magneziu
Oboseala brusca, tensiune scazuta? In aceste cazuri, este posibil sa aveti un deficit de magneziu. Usturoiul, fiind o sursa importanta de magneziu, va ajuta sa luptati impotriva acestor simptome.
Usturoiul: o sursa de vitamine si oligoelemente
Usturoiul este foarte bogat in vitaminele B, E, K. Iar pentru a-i asigura organismului fier, zinc, mangan, cupru si sodiu, nu ezitati sa faceti o cura de usturoi crud sau fiert.
Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.
Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…
Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.
Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?